За какво е полезен Cosmic Power® за водещия семейни констелации

Интервю със Софи Хелингер

(Позволих си да преведа това интервю със Софи Хелингер, за да бъде от полза за всеки, които желае да провежда семинари по Семейни  констелации и за всеки, който иска да участва в група, за да разреши свой проблем в живота.)

Въпрос:  За какво става въпрос  в  Сosmic Power®?

Сosmic Power® – Това е сила, която движи всичко. Ако ние можем изобщо да я наречем сила, защото думата „сила“ ограничава, защото ние имаме определени представи. Но това е основата, която движи всичко. Образно казано, това е енергия, а енергията – това е живот. И тогава няма значение дали аз гледам камъка или човека. Това е само въпрос на време, докато нещо приема една или друга форма.

Въпрос: Може ли да се научи на това всеки човек?

Да. След постоянни тренировки. Този, който посвети на това достатъчно време и търпение, може да се предвижи много далеч.

 Въпрос: Какво отношение има  Сosmic Power® към Семейните констелации, в техният съвременен вариант – констелации без думи?

Сosmic Power® е основата на Семейните констелации в  Hellinger sciencia®. Сега на мен не ми е нужно да слушам  в какво е проблема на човека. Аз слушам със сърцето си. Аз разтварям своето сърце чрез очите. Когато идва човек и сяда до мен, аз зная, какво чувства той, какво той смята за свой проблем. Обикновено корените не се намират, так където ние мислим. Ситуацията е такава, че всеки проблем намира решение.

Затова няма нужда да се говори. Понякога е важно да се говори, за да се отмести разума, за да има той с какво да се занимава. Голямото изкуство в  Сosmic Power® се закючава в следното: Когато аз се спирам и  си казвам „Стоп, аз не искам да знам всичко за другия човек“.

 Върос: Защо не?

Тук има  вътрешна необходимост, защото аз много често болезнено  усещам способността да видя какво прави другия човек, как той целенасочено бяга към своето нещастие.

Понякога си мисля, тук има такъв потенциал! Нима аз не мога да се намеся?…От това аз често съм във вътрешен конфликт.

Въпрос: Какъв конфликт?

Длъжна ли съм да дам помощ  на човека, който целенасочено върви към своето нещастие, за да го отклоня от пътя му?

Въпрос: Защо?

Защото можеш  да почувстваш възможно ли е това или – не. Много често човек трябва да премине през този опит, всичко останало само ще забави тази тежест, а след това ще я удължи.

Въпрос: Какво е това „поле“? Какво се намира в него? Как е възникнало? То даже нараства? Как то се напълва?

Благодарение на констелациите на  Hellinger sciencia® ние влизаме в квантово поле. Всяка мисъл всяко чувство, всяко действие се съхранява в това поле. Това е чиста енергия, която представя себе си във вид на информация.

Въпрос: В това информационно поле едно ниво ли има или няколко? Има ли така да се каже по-дълбок слой с по- добри отговори?

Констелациите отварят врати, за да попаднеш в това безвременно пространство. Както знаем всеки може да се нарече водещ констелации и при всеки се отваря врата. Но ако у клиента и водещия има намерение, то тогава те като, че ли влизат в стаята и в нея търсят и намират първата попаднала им врата, която води до решение.

Обаче в тази стая има безбройно много други врати. Ако водещият констелация  остане  без  намерение, може да се отворят следващи врати. Сега въпроса е в това, каква врата ще се отвори например от 10 или 20 врати. Възможностите винаги се намират в резонанс с водещият констелация. Когато аз попадам в следващото пространство, на следващо ниво, там има следващи 30 врати и така нататък.

Въпрос: Кой решава дали може да се намесиш по време на  констелация? Полето? Клиента? Водещият констелация?

Когато водещият констелация остава без намерение, се отварят едно след  друго пространства. Колкото повече говоря, толкова по-голяма е вероятността да остана в първото или второто пространство. И само, ако водещият констелация не се чувства задължен да представи решение на клиента (само защото се страхува да не го изгуби) само тогава той и клиента се придвижват нататък. Това винаги са констелациите за всички внимателни наблюдатели. Това са масови констелации. Обаче, ако премине в друго пространство, тогава той обхваща всички участници, които присъстват. В това поле се открива информация, която е в резонанс с всичко присъстващо. В семейните констелации на Hellinger sciencia® повече няма лични намерения.. И само тогава клиента намира освобождение. Това са винаги констелации за всички  внимателни  наблюдатели. Това са констелации, в които всеки получава, именно това, което може да приеме точно сега.

Въпрос: Съществува ли лична  констелация?

Разбира се те биват и лични, когато ние разглеждаме ставащото със своя разум, то в този човек, които иска за себе си да види проблема, всички присъстващи едновременно встъпват в резонанс със своя проблем. Може дори да не осъзнават проблема в този момент. Например може проблема да има своето начало в някой от предходните животи или в някой от бъдещите животи. Това означава,че проблема от минал или бъдещ живот е свързан с безкрайно количество хора и  конфликта, възникнал тогава не е бил разрешен до сегашният ден. Той може да се проявява в този живот така, че човек да не е способен да бъде в отношения  или да не може да печели много  пари или да губи всичко отново и отново, или да работи много, но никога нищо да не притежава. Или например човек води здравословен начин на живот, но постоянно боледува.

Въпрос: Може ли да разберем повече за това?

Чрез Семейните констелации на Hellinger sciencia®, благодарение на прилагането на  Сosmic Power® ние преминаваме на нива, където  не е нужно клиента да формулира своя проблем на глас. В полето на констелации се проявяват и разкриват много, много проблеми едновременно, които до сега не са имали решение. Става и така,че в констелация заместителите представят различни хора, сменящи се постоянно. Ние никога не знаем с кого си имаме работа.

Въпрос: Как клиента разпознава своя проблем?

Това е възможно, ако не го превърта в главата си, а се отдаде на  ставащото с всички свои чувства. Колкото по – детайлно се описва проблема, толкова в по-голяма  степен това води до утвърждаването му. Това замъглява изцелението и решението му и тогава остава неразрешена скръб. Анализа на проблема в главата ни  лишава от сили. Тук се прибавят скръб или самобичуване, нали е направено и изпробвано всичко, но нищо не помага.

Въпрос: Как да придобием това състояние, че главата и разума да се успокоят?

За да се успокои разума може да попитаме клиента преди  констелация, за какво става дума  И тогава разума на клиента е зает и чувства, че към него се отнасят сериозно. Лично аз слушам отговора и веднага забравям за това и се отдавам на всички свои възприятия за произтичащото.

Във всекидневния живот аз мога бързо да се успокоя, ако престана  да защитавам своите собствени убеждения. Това винаги означава борба, конфликт и запрограмирани разпри. Аз се сражавам  за каквото и да е убеждение, като  че ли става дума за моя живот, въпреки, че всичко е много повърхностно. Не става дума да се откажем от убежденията си, а да дадем право на съществуването на убежденията на другите.

И така аз се връщам в началото: НА МЕН НЕ МИ Е ПОЗВОЛЕНО ДА СЕ НАМЕСВАМ. Аз виждам убежденията на другия човек. При това съм тъжна, защото виждам, че тези  убеждения му пречат да освободи потенциала си. Това е само миниатюрно разглеждане, а всичко е така невероятно огромно. Човек не може да премине тази граница.

Въпрос: Правилно ли разбирам, че информацията идва от полето на космическата сила? Може ли всеки човек да се включи в това поле? Иначе казано, говори ли това поле с всеки?

Да! Може да се научиш да се включваш към това поле. Това ниво присъства винаги. Необходимо е само твоето съзнание и твоята внимателност. Там няма нито пространство, нито време. Там няма „добро“ и „лошо“, „правилно“ и „неправилно“. Ние всичко това сме го слушали или чели 1000 пъти.

Можем да се научим на това като музикант, когато той започва да свири на някакъв инструмент. Помага и когато вътрешно казвам на другия човек: “Ти си прекрасен. Аз те обичам такъв, какъвто си, защото си уникален. Това си ти.“

И тогава на никого не му е нужно да се добавя каквото и да е. Човек се оказва обхванат от тази сила и тя го превежда през лабиринт. Всяка представа за необходимостта да се прави нещо излиза далеч от успеха, от любовта, от това поле, в което всички сме едно.

Въпрос: Как вие стигнахте до името Сosmic Power®?

То ми беше подарено по особен начин.